Tuesday, 22 May 2018

World Cup Football Quiz- Series 2

Welcome back to 2018 World cup Football blog. Most of our readers like the World cup football Quiz-series 1 post. Again it's time to test and improve your knowledge about the World Cup Today
again we have collected some interesting questions and answers related to World Cup Football.

Very soon we'll start a FIFA World Cup Jersey giveaway here. Three of our lucky readers will win a World cup jersey of their choice. Keep reading our blog regularly to know more about the giveaway.

Q1. What country were the winners of Group 1 at the 1930 World Cup?
Ans: Argentina. They also topped the group with a 100% record.

Q2. Who was the top scorer in the 1930 World Cup?
Ans: Stabile. He scored 8 goals.

Q3. What was the final score in the 1930 World Cup Final?
Ans: Uruguay 4 - Argentina 2


Q4. Which country had the honour of hosting the 1934 World Cup?
Ans: Italy

Q5. 1934 saw the first African country compete in a World Cup. What country was this?
Ans: Egypt

Q6. What was the score between Brazil and Italy in the 1970 Final?
Ans: Brazil 4-1 Italy

Q7. Which country made the 1974 and 1978 World Cup Final?
Ans: Netherlands. Holland were runners up in both Finals.

Q8. Argentina won the 1986 Final beating Germany 3-2. How many goals did Diego Maradona score?
Ans: Zero. Maradona didn't score and has never scored in a World Cup Final.

Q9. The 1990 Final was a repeat of the 1986 Final, with Germany winning 1-0 this time. Who was their winning coach?
Ans: Franz Beckenbauer

Q10. The 1998 Final was a shocker with a new country winning it for the first time, beating Brazil 3-0. Who was that country?
Ans: France. They beat Brazil 3-0 with Zidane scoring twice, and the third goal from Petit.

Q11. Brazil won the 2002 Final by beating Germany 2-0, giving them how many World Cups total?
Ans: 5.

Q12. What was the score in the opening match of France '98 between Brazil and Scotland?
Ans: 2-1

Q13. Who scored the first-ever goal in World Cup history in the match between France and Mexico?
Ans: Lucien Laurent

Q14. Who did Italy beat to reach the final of the 1982 World Cup?
Ans: Poland

Q15. Who was the golden boot winner from 2002 World Cup by scoring 8 goals?
Ans: Luis Ronaldo

Q16. Who was the runner-up in the 1958 World Cup, eventually losing to Brazil 5-2 in the final?
Ans: Sweden. This was Brazil's first World Cup win.

Q17. The 1986 World Cup quarterfinal between Brazil and France was decided on a penalty shootout after the match ended 1-1. Who scored the goals in regulation time?
Ans: Careca, Platini

0 comments:

Post a Comment